איך יודעים שהילד כבר לא זקוק לשנת צהריים?

מכירים את המצב הבא?

הילד אינו נרדם עד 22:00-23:00, עושה בעיות להירדם, רוצה מים, רוצה לאכול, לא עייף, רוצה לצפות בטלוויזיה, לשחק ובעיקר נדמה שאין סיכוי שהוא ירדם בקרוב. הוא אמור לישון אך הוא נותן תחושה שהוא יכול לרוץ מרתון עכשיו.

בשלב הזה אתם כבר מותשים, מיואשים ואובדי עצות ומתחילים לחשוב שאולי הכל קשור לכך שהוא ישן יותר מדי בצהריים ואינו זקוק לשעות שינה אלו, אם בכלל.

ובכן, מצד אחד יכול להיות שאינו זקוק עוד לשנת הצהריים ויש קשר בין הדברים ומצד שני אולי לא.

איך יודעים מה נכון לו?

במידה ומדובר בילד שגילו סביב שלוש וחצי שנים והוא יודע להירדם בצורה עצמאית בתחילת הלילה צריך לבדוק איך הוא מתנהג אחר הצהריים כשאינו ישן צהריים.

אם הוא חסר סבלנות, "נודניק", בוכה, עייף או עצבני, באופן עקבי כאשר אינו ישן צהריים, כנראה שהוא עדיין זקוק לשנת הצהריים.

אם הוא מתנהג כרגיל, אינו עייף בצהריים, רגוע ושמח ונרדם בקלות בערב, זה הזמן לוותר על שנת הצהריים ולהשכיבו לישון מוקדם יותר לשנת הלילה.

      • חשוב לציין שאם נכריח ילד לא לישון בצהריים בניגוד למה שהוא זקוק, שעות אחר הצהריים יהפכו לסבל עבורו ועבורכם וגם שנת הלילה שלו לא תהיה איכותית מספיק.
זקוקים לעזרה? פנו אליי

מוזמנים לשתף

טיפים נוספים שאולי יעניינו אותך:

חשיבות השינה

חשיבות השינה

מהי שינה? שינה היא מצב פיזיולוגי, הפיך ומחזורי, המאופיין בפעילות ותגובה לגירויים בעוצמה הנמוכה מעוצמת התגובה בזמן ערות. השינה לרוב מושפעת מפעילותו של האדם במהלך

מחזורי שינה

מחזורי שינה

שינה היא אחת הפעולות החשובות ביותר להישרדותו של האדם וליכולת שלו לתפקד בצורה מיטבית. על מנת לדעת איך בנויה השינה יש להבין תחילה ממה היא